Opticians Jos Peeters, Blerick

The shop is divided into two sections lengthways. Upon entering the shop the customer can decide either to peruse the display wall to the left, or head to the advice table on the right for some individual attention. Expensive glasses can be protected by transparent panels that can be slid over the display wall. Opposite you find the secondary functions of the space, including the advice table, a staircase leading to the staff quarters on the first floor, and an area for eye tests and working on the glasses. These spaces are divided off from the rest with semi-transparent glass panels, offering extra privacy. The only room in the shop that can be closed off is the hearing test room, which is not disturbed by noise from outside. From behind the advice table near the entrance the customer can have a good look at the display wall and get informed about the various possibilities.


Architect: Liesbeth van der Pol / Jon Dekker
Team: A. Holterman, B. Venus
Number: 0022
Status: Built
Year: 2000 - 2000
Client: Jos Peeters opticians, Blerick

Opticians Jos Peeters, Blerick
Glass
Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick
Public
Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick
Ellen Wolse Ellen Wolse
Project manager
Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick
Interior
Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick

From behind the advice table near the entrance the customer can have a good look at the display wall and get informed about the various possibilities.

Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick
Shopping
Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick
Clarity
Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Owner
Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick
Opticians Jos Peeters, Blerick