De Condor, Hoogvliet

Als entree van het nieuwe parkgebied dat Hoogvliet in de toekomst omzoomt staat een relatief fors woongebouw, een parkgebouw 'De Condor'. Het staat op dubbel hoge poten in het eerste stuk van het park. Onder het gebouw door zie je het groen en de bomen van het volgende deel van het park. De organisatie van het gebouw is helder en eenvoudig, vanuit een middenhal worden per verdieping acht appartementen ontsloten via een galerij. De banden die dienen als doorval beveiliging voor galerij en balkons lopen rondom en vormen het gezicht van De Condor. De vorm van gebouw, de banden en de hoge poten geven het gebouw, ondanks zijn forsheid, een luchtig karakter.


Architect: Monica Ketting
Team: R. Visser, V. Struben
Nummer: 0228
Status: Gebouwd
Jaar: 2002 - 2007
Opdrachtgever: Woonbron Maasoevers/Convide

icon printdocument icon printdocument
De Condor, Hoogvliet
Stoer
De Condor, Hoogvliet

De vorm van gebouw, de banden en de hoge poten geven het gebouw, ondanks zijn forsheid, een luchtig karakter.

De Condor, Hoogvliet
Beton
De Condor, Hoogvliet
Wonen
De Condor, Hoogvliet
Groen
De Condor, Hoogvliet
Helderheid