De Hoven, Lelystad

Tegen een bestaand woonzorgcomplex zijn 32 aanleunwoningen gebouwd. De woningen vallen op door hun eenvoud en zorgvuldige detaillering. Ze voldoen aan de voorwaarden voor zelfstandig wonen voor ouderen en hebben extra voorzieningen zoals alarmknoppen en een hoge toegankelijkheid. Op iedere laag bevinden zich 8 woningen. Deze worden ontsloten door een open galerij aan de achterzijde die toegang biedt naar het achterliggende grote woonzorgcomplex. De voorgevel bestaat uit twee lagen en is van hout, staal en glas. De tweede laag is als een groot scherm voor de gevel geplaatst. Deze gevel wordt gevormd door grote houten liggers die op oplegschoenen rusten. In de houten balken ligt een rails waardoor de bewoners de ruit heen en weer kunnen schuiven. Door deze ruit open of dicht te schuiven, ontstaat een extra binnen- of buitenruimte. Bewoners kunnen optimaal gebruik maken van het zonlicht.


Architect: Herman Zeinstra
Team: P. Cannon, J.A. van Gemert
Nummer: 9812
Status: Gebouwd
Jaar: 1998 - 2002
Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Centrada, Lelystad

icon printdocument icon printdocument
De Hoven, Lelystad
Appartementen
De Hoven, Lelystad
Hout
De Hoven, Lelystad
Wonen
De Hoven, Lelystad
Glas
De Hoven, Lelystad
Patrick Cannon Patrick Cannon
Partner / Eigenaar
De Hoven, Lelystad
Herman Zeinstra Herman Zeinstra
Architect
De Hoven, Lelystad

In de houten balken ligt een rails waardoor de bewoners de ruit heen en weer kunnen schuiven. Door deze ruit open of dicht te schuiven, ontstaat een extra binnen- of buitenruimte.

De Hoven, Lelystad