De Nederlandsche Bank, Amsterdam

Het hoofdkantoor van De Nederlandse Bank staat op het Frederiksplein in Amsterdam. Hoewel het complex in 1965 op de groei is gebouwd werd het in de loop der jaren toch te klein voor het toenemende aantal werknemers. De toevoeging van een door ons ontworpen satellietgebouw moet hier uitkomst bieden. De toren van glas contrasteert met de reeds bestaande rechthoekige toren en biedt gebruikers een zo vrij mogelijk uitzicht.

Als gevolg van de uitbreiding zijn ook de bestaande ruimtes en afdelingen in het complex zijn gerenoveerd. Hierbij is het complete interieur opnieuw ontworpen en aangepast aan de huidige tijd, met onder meer grote afdelingen met flexwerkplekken.

In 2010 is er een tweede uitbereiding gerealiseerd. Een dakopbouw van één laag op de reeds bestaande rechthoekige laagbouw. Het bedrijfsrestaurant is uitgebreid en geheel vernieuwd. De bestaande sportzaal is gerenoveerd en aangevuld met een fitnessruimte. Verder zijn een auditorium en nog meer kantoren toegevoegd.



Architect: Marc a Campo
Status: Gebouwd
Jaar: 2009 - 2012
Opdrachtgever: De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank, Amsterdam

Moderne kantoorrenovatie

De Nederlandsche Bank, Amsterdam
Utiliteit
De Nederlandsche Bank, Amsterdam
Interieur
De Nederlandsche Bank, Amsterdam

De toren van glas contrasteert met de reeds bestaande rechthoekige toren en biedt gebruikers een zo vrij mogelijk uitzicht.

De Nederlandsche Bank, Amsterdam
Marc a Campo Marc a Campo
Associated architect