Aquartis, Amsterdam

Op de plek van Aquartis stond oorspronkelijk een kolenopslag waarvan de steunmuur onderdeel werd van het nieuwe gebouw. Aquartis is een krachtig gebouw met een specifieke 'kadesfeer' dat zich voegt naar z 'n omgeving zonder onder te doen voor de buren: Artis, pakhuizen en de sluizen. Het gebouw gebruikt de volle lengte van het kavel. De vorm van deze kap is karakteristiek voor dit gebouw. Het ontleent er zijn negentiende-eeuwse sfeer aan. De bestaande steunmuur is opgenomen in een nieuwe plint, een ritme van gemetselde penanten met natuurstenen afdekking. De gevel aan de voorzijde bestaat uit houten frames waarbinnen de gehele glazen pui kan wegklappen om zo maximaal van zon en uitzicht te genieten. De uitwerking van de gevels met enorme hoeveelheden glas geeft het gebouw de uitdrukking van moderniteit die past bij een nieuw woongebouw.


Architect: Liesbeth van der Pol
Team: H. Nieuwland, Y. Amici, H.Dil, D. FilliƩ, R. Kallenbach, M. Ketting, K. Kwee, V. Selig, F. Verhoeven
Nummer: 9609
Status: Gebouwd
Jaar: 1996 - 2001
Opdrachtgever: Heijmans vastgoed, Almere

icon printdocument icon printdocument
Aquartis, Amsterdam
Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Noord-Holland
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Industrieel
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Alzijdig
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam

De bestaande steunmuur is opgenomen in een nieuwe plint, een ritme van gemetselde penanten met natuurstenen afdekking

Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Glas
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Water
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Stoer
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Duurzaam
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Wonen
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Eigenaar
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Baksteen
Aquartis, Amsterdam
Aquartis, Amsterdam
Appartementen
Aquartis, Amsterdam