Bastioneiland, Leeuwarden

De inspiratiebron voor het Bastioneiland komt uit het Friese landschap zelf. Aan de rand van het dorp liggen een 'state' en een 'begijnhof' direct aan het weidse landschap. Zij vormen samen een focuspunt voor de verre omgeving waaraan de bezoeker de overgang van land naar dorp herkent. Het 'begijnhof'  gebouw is gerealiseerd op een groot eiland. Hoewel de woningen zich manifesteren als één gebouw, zijn de individuele woningen herkenbaar. Alle woningen oriënteren zich op het water. De beneden gelegen woonruimte en keuken staan in directe verbinding met een terras en een privé-steiger. Pas hier ontvouwt zich het uitzicht op de grote waterplas en het open Friese landschap.


Architect: Liesbeth van der Pol
Team: H. Nieuwland, J. Haenen, A. Terwindt, K. Kwee
Nummer: 9702
Status: Gebouwd
Jaar: 1997 - 2000
Opdrachtgever: Inogem Grontmij Groep, De Bilt

icon printdocument icon printdocument
Bastioneiland, Leeuwarden
Baksteen
Bastioneiland, Leeuwarden

Alle woningen oriënteren zich op het water.

Bastioneiland, Leeuwarden
Terras
Bastioneiland, Leeuwarden
Eiland
Bastioneiland, Leeuwarden
Water
Bastioneiland, Leeuwarden
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Eigenaar
Bastioneiland, Leeuwarden
Hout
Bastioneiland, Leeuwarden
Wonen
Bastioneiland, Leeuwarden
Staal
Bastioneiland, Leeuwarden
Bastioneiland, Leeuwarden