Claudia Sträter, Kortrijk BE

De sobere gevel van de Claudia Sträter is een opvallende pui in een drukke straat. De oorspronkelijke aluminiumkozijnen zijn afgedekt door een nieuwe gevelbekleding, waar de belettering in opgenomen is. Dit versterkt de strakheid van de gevel en legt de nadruk op de etalages en de entree. Voor de winkel werd een logische routing bedacht, die de klant als vanzelf door de gehele ruimte leidt. De architectuur is terughoudend, ruimtelijk en tijdloos. De materialen zijn hoogwaardig en elk meubel is zorgvuldig gedetailleerd. De presentatiewand en de tafel zijn van dikke plakken doorzichtig gekleurd polyester gemaakt waardoor de meubelen, zelfs met hun forse formaat, een licht uiterlijk hebben. Het is de kleding die verleidt. Om dit te bereiken is er een groot onderscheid in het aanlichten van de ruimte en het belichten van de kleding; de één koel en terughoudend en de ander warm en nadrukkelijk. 

Architect: Liesbeth van der Pol / Jon Dekker
Team: A. Holterman, E. Wolse
Nummer: 9906
Status: Gebouwd
Jaar: 1999 - 1999
Opdrachtgever: Claudia Sträter Modehuizen bv, Diemen

 Claudia Sträter, Kortrijk, BE
Winkelen
 Claudia Sträter, Kortrijk, BE
Interieur
 Claudia Sträter, Kortrijk, BE
Ellen Wolse Ellen Wolse
Projectleider
 Claudia Sträter, Kortrijk, BE
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Eigenaar
 Claudia Sträter, Kortrijk, BE
Helderheid
 Claudia Sträter, Kortrijk, BE

De presentatiewand en de tafel zijn van dikke plakken doorzichtig gekleurd polyester gemaakt waardoor de meubelen, zelfs met hun forse formaat, een licht uiterlijk hebben.

 Claudia Sträter, Kortrijk, BE
Gefilterd licht