Richard Holkade, Haarlem

Bewoners hebben bij de start van de nieuwbouw vooral aangedrongen op speelruimte voor kinderen in alle leeftijden. Door drie gebogen bouwblokken bijna tegen elkaar aan te leggen wordt een groot binnenterrein omsloten. De ronde vormen van de gebouwen zetten het gevoel van omhulling, geborgenheid en veiligheid kracht bij. De setting van de drie gebouwdelen in het groen vereist een alzijdige architectuur. Met de woningtypologie is daar gebruik van gemaakt. Zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van het blok worden woningen ontsloten die op de verdiepingen wisselen van oriëntatie. Zo worden de woningen vervlochten en hebben zowel uitzicht op het buitengebied als toezicht op het binnenterrein. Alle woningen hebben in de ronde nok een doorlopende glaskap, een kamer onder de hemel.



Architect: Liesbeth van der Pol
Team: J.J. Roeten, M. Fredriks, R. Lorenz, M. de Vries
Nummer: 9508
Status: Gebouwd
Jaar: 1995 - 1999
Opdrachtgever: Préwoondiensten, Haarlem

icon printdocument icon printdocument
Richard Holkade, Haarlem
Noord-Holland
Richard Holkade, Haarlem
Richard Holkade, Haarlem
Wonen
Richard Holkade, Haarlem
Richard Holkade, Haarlem

De ronde vormen van de gebouwen zetten het gevoel van omhulling, geborgenheid en veiligheid kracht bij.

Richard Holkade, Haarlem
Richard Holkade, Haarlem
Daklicht
Richard Holkade, Haarlem
Richard Holkade, Haarlem
Alzijdig
Richard Holkade, Haarlem
Richard Holkade, Haarlem
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Eigenaar