VDS Advocaten, Amsterdam

Van der Steenhoven advocaten is gevestigd in twee monumentale panden aan de Herengracht. De organisatie van de advocaten en de structuur van de panden, vroeg om een duidelijke indeling. In overleg met de advocaten werd als uitgangspunt voor het interieurontwerp gekozen voor herhaling kantoorruimten en een materiaal keuze, die aan de verschillende functies werd verbonden. Alle kantoren, van de partners tot en met de secretaresses, zijn op iedere verdieping op dezelfde wijze georganiseerd. Zo ontstaat er een heldere structuur. In de ruimten waar cliƫnten komen zijn ruwe materialen toegepast. Warmgewalst staal voor de verkeersruimte, ongeschaafd parket in de kantoren van de partners en geschaafde gasbetonblokken als separatiewanden. In de kantoren van de advocaten en de secretaresses, waar geen cliƫnten komen, is zachte vloerbedekking toegepast. Er is, zeker in de gedecoreerde ruimten, gebruikgemaakt van simpele meubels. Zo wordt een doolhof van kamers en trappen omgevormd tot een herkenbare structuur.


Architect: Liesbeth van der Pol / Jon Dekker
Team: J.A. van Gemert, R. Doggen, A. Holterman, M. Hardonk, C. Noteboom, E. Wolse
Nummer: 0218
Status: Gebouwd
Jaar: 2002 - 2005
Opdrachtgever: Van der Steenhoven advocaten, Amsterdam

icon printdocument icon printdocument
VDS Advocaten, Amsterdam

Zo wordt een doolhof van kamers en trappen omgevormd tot een herkenbare structuur.

VDS Advocaten, Amsterdam
Amsterdam
VDS Advocaten, Amsterdam
Glas
VDS Advocaten, Amsterdam
Hout
VDS Advocaten, Amsterdam
Vernieuwing
VDS Advocaten, Amsterdam
Interieur
VDS Advocaten, Amsterdam
Ellen Wolse Ellen Wolse
Projectleider
VDS Advocaten, Amsterdam
Duurzaam
VDS Advocaten, Amsterdam
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Eigenaar