Claudia Sträter, Antwerpen BE

In de Antwerpse vestiging van Claudia Sträter werd de eerste verdieping bij de winkel betrokken. Dat levert een grootse entree op. Deze binnenkomst geeft de klant, als zij kleding past, een goed en zelfverzekerd gevoel. Voor de winkel werd een logische routing bedacht, die de klant als vanzelf door de gehele ruimte leidt. De architectuur waarin zij beweegt is terughoudend, ruimtelijk en tijdloos. De materialen zijn hoogwaardig en elk meubel is zorgvuldig gedetailleerd. Het is de kleding die de klant moet verleiden. Om dit te bereiken is er een groot onderscheid in het aanlichten van de ruimte en het belichten van de kleding; de één koel en terughoudend en de ander warm en nadrukkelijk. Achter in de winkel werd gebruikgemaakt van een insteekverdieping voor het atelier. Dat geeft de winkel naar achter toe meer beslotenheid. Langs de ene zijkant van de winkel ontstaat juist extra ruimte en hoogte, waardoor het lijkt alsof er een binnenstraatje door de ruimte loopt. 

Architect: Liesbeth van der Pol / Jon Dekker
Team: A. Holterman, B. Venus
Nummer: 9714
Status: Gebouwd
Jaar: 1997 - 1998
Opdrachtgever: Claudia Sträter Modehuizen bv, Diemen

 Claudia Sträter, Antwerpen BE
Winkelen
 Claudia Sträter, Antwerpen BE
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Eigenaar
 Claudia Sträter, Antwerpen BE

De materialen zijn hoogwaardig en elk meubel is zorgvuldig gedetailleerd. Het is de kleding die de klant moet verleiden.

 Claudia Sträter, Antwerpen BE
Helderheid
 Claudia Sträter, Antwerpen BE
Hoogwaardige materialisering
 Claudia Sträter, Antwerpen BE
Hout