De Wending, Delfzijl

De stedelijke vernieuwing van Delfzijl-Noord wordt voortvarend aangepakt. Op de plek van het verouderde winkelcentrum is door Matthijs de Boer stedenbouw in samenwerking met Paul van Beek landschappen een stadspark ontworpen. Aan het park is het nieuwe winkelcentrum ‘De Wending’ verrezen, rondom een centraal gesitueerd winkelplein, als schakel tussen park en buurt. Het uitgangspunt van ons ontwerp was om een waardig gebouw maken voor de revitalisatie van de buurt. Het plein heeft een besloten karakter gekregen, met rondingen aan alle zijden. Er is gekozen voor een klassieke uitstraling, door materialisatie in de zo geliefde Groningse rode baksteen, gecombineerd met witte banden. Woningen boven de winkels zorgen voor een continue levendigheid. Zo is een statig nieuw plein ontstaan, door de ronde vormen vriendelijk van karakter: letterlijk een ‘Wending’ voor de buurt.



Architect: Liesbeth van der Pol
Team: A. Mashiach, J.J. Roeten, P. Helder, J. Davelaar
Nummer: 0420
Status: Gebouwd
Jaar: 2004 - 2009
Opdrachtgever: Leyten BV

icon printdocument icon printdocument
De Wending, Delfzijl
Winkelen
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Eigenaar
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
Vernieuwing
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl

Aan het park is het nieuwe winkelcentrum ‘De Wending’ verrezen, rondom een centraal gesitueerd winkelplein, als schakel tussen park en buurt.

De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
Wonen
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
Baksteen
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl
De Wending, Delfzijl