The Wave, Amsterdam

Het gebied Overhoeks in Amsterdam-Noord beschrijft een op een grid gebaseerd ensemble van woonblokken. Op de grens van deze nieuwe woonwijk en het tijdelijke Hellingpark staat The Wave, dichtbij het beweeglijke water het IJ en Eye Filmmuseum.

The Wave telt 58 koopappartementen en valt op door haar grote golvende buitenruimtes, die over elke zijde van het gebouw lopen – afwisselend symmetrisch of asymmetrisch. Het gevoel van water wordt geaccentueerd door een bakstenen parelmoer effect. Een scala aan zacht getinte bakstenen vormt een kleurverloop in de ronde delen van de balkons. Van ver oogt het gebouw wit met een glans, van dichtbij komt het gebouw tot leven en kan je de zeven kleuren steen als spikkels herkennen.

De hoge plint, entree en lobby stralen openheid en energie uit. Daar is ruimte gemaakt voor ontmoeting tijdens bijvoorbeeld eetclubs, met een volledig ingerichte keuken binnen handbereik. Een gezamenlijke binnentuin biedt plek voor ontspanning tussen het groen.

Het dynamische stadse wonen in The Wave is door haar nieuwe bewoners enthousiast ontvangen.

Architect: L. van der Pol
Team: P. Lievense, D. Kolek
Nummer: 1609
Status: Gebouwd
Jaar: 2016 - 2021
Opdrachtgever: Amvest

Meer weten over dit project? Download de project PDF.

The Wave, Amsterdam  –  The Wave

The Wave valt op door haar grote golvende buitenruimtes.

The Wave, Amsterdam  –  Close-up
Rond
The Wave, Amsterdam  –  Hoek
Wonen
The Wave, Amsterdam  –  Close-up
Baksteen
The Wave, Amsterdam  –  Entree
Amsterdam
The Wave, Amsterdam  –  Golvende balkons
Download PDF
The Wave, Amsterdam  –  Binnentuin

De hoge plint, entree en lobby stralen openheid en energie uit.

The Wave, Amsterdam  –  Golvende balkons
The Wave, Amsterdam  –  The Wave
The Wave, Amsterdam  –  Gevel