Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis

Maassluis is een stad bij het water, waar het vroeger gonsde van de activiteit. Van stoere zeelui en drukbezochte markthallen. De architectuur van het vernieuwde winkelcentrum Koningshoek is gedrenkt in dit Maassluisse DNA. De units zijn voorzien van betonnen details; robuust en krachtig. Het is een breedgeschouderd gebouw dat mooi de hoogte ingaat.

Ten grondslag aan het ontwerp lag de opgave het verpauperde winkelcentrum te renoveren. Onduidelijke ingangen, gefragmenteerd parkeren en dode muren moesten worden weggenomen. Wij hebben het naar binnen gerichte winkelcentrum omgekeerd, tot een open en transparant gebouw met grote puien van glas. Binnen is er een open winkelstraat, waar je het gevoel krijgt over een bezige markt te lopen. Sociale duurzaamheid staat voorop. Zo zijn er op drie knooppunten in het winkelcentrum thematische pleinen gerealiseerd, waar mensen van alle leeftijden actief en gezellig samenkomen. De schaal van het gebouw sluit aan op de omliggende bebouwing; Koningshoek brengt een frisse impuls en mensen komen van ver om ervan te genieten!

Architect: Liesbeth van der Pol
Team: E. Wolse, E. Verwijnen, A. Bergkamp, V. Hendriks
Nummer: 1204
Status: Gebouwd
Jaar: 2013 - 2018
Opdrachtgever: Wereldhave

Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Veerle Hendriks Veerle Hendriks
Projectmedewerker
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis

Stoere units voorzien van betonnen details.

Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis

Wij hebben het naar binnen gerichte winkelcentrum omgekeerd.

Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Licht
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Anne-Louise Bergkamp Anne-Louise Bergkamp
Projectmedewerker
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Winkelen
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Ellen Wolse Ellen Wolse
Projectleider
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Beton
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Ontmoeten
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Duurzaam
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis
Renovatie
Winkelcentrum Koningshoek, Maassluis