Palazzo Porte, Utrecht

Is het mogelijk om bijzonder te bouwen op een Vinex-locatie? En hoe ver reikt de vrijheid van de architect als er gewerkt moet worden met standaard plattegronden? Met het optimistische Palazzo Porte laten wij zien dat er van alles mogelijk is.

De geschakelde stadsvilla’s hebben een geborgen en een open zijde. Aan de straat heeft de architectuur een verticaal karakter en vormen donkere bogen een zachte barrière tussen stad en woning. Langs de groene vallei openen de woningen zich naar de natuurspeeltuin die zes meter lager ligt. Deze zijde heeft de horizontaliteit van Frank Lloyd Wright’s Fallingwater en dat maakt het een plek om je vrij in te voelen. Tot rust te komen in je schommelstoel of koffie te drinken met je buren.

Kopers werden ruime keuzemogelijkheden aangeboden in zowel de plattegronden als het afwerkingsniveau. Uitbouwen kon naar achteren, op de verdiepingen of omhoog. Door de ontstane afwisseling van verschillende woontypen en een rooilijn die continu verspringt toont het project zich speels en flexibel.

Palazzo Porte is een knipoog naar Italiaanse paleizen. Een spel tussen donkere en lichte volumes; tussen privé en publiek. Hier heb je je eigen plek, een bijzonder thuis.


Architect: L. van der Pol
Team: D. Kolek
Nummer: 1518
Status: Gebouwd
Jaar: 2015 - 2019
Opdrachtgever: Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling

Palazzo Porte, Utrecht

Geschakelde stadsvilla’s met een geborgen en een open zijde.

Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht
Baksteen
Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht

Palazzo Porte is een knipoog naar Italiaanse paleizen.

Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht
Wonen
Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht
Groen
Palazzo Porte, Utrecht
Palazzo Porte, Utrecht