WKK, Utrecht

To increase the capacity of two existing power stations on an industrial site in Utrecht called the Uithof, a new building (6000m3) appeared. The size and construction of the building are largely determined by the technical requirements. A skin of self-supporting Corten-steel is folded over the machinery and the giant filters and dampers and keeps the noise pollution to a minimum. Its silhouette differs according to one's perspective, lending the building a sculptural force in the landscape.

Architect: Liesbeth van der Pol
Team: J.J. Roeten, I. Vogels, S.Müller, M. Emmelkamp
Nummer: 0219
Status: Built
Year: 2002 - 2005
Client: Universiteit Utrecht Building Control Department

icon printdocument icon printdocument
WKK, Utrecht
Sustainable
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
Sturdy
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Owner
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
Utility
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
Steel
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht

A skin of steel

WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
Omnidirectional
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
Industrial
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht
WKK, Utrecht