Community Centre, Deventer

In the district Rivierenwijk in Deventer hard work has been done to upgrade the facilities of the neighborhood, next to the renovation of dwellings and the renewal of infrastructure and public space. An important part of this is the renovation of a 1970s building into a modern, resident-managed meeting place for all groups in the district.
The municipality of Deventer has donated an 1980s office to the residents and volunteers from the Rivierenwijk. The program of requirements was established through intensive collaboration with residents and users, in which everyone's wishes were respected. The community centre is an experiment that is also being followed closely nationally, because the residents themselves helped to realize this centre. The design of the building, both exterior and interior, expresses the objective of being a meeting place.

The facades of this 1980s office have been left intact, insulation stucco has been applied to them; solar panels are placed on the roof; by adding a large roof edge, the solar panels are kept out of sight and the insulation stucco is protected from contamination.


Architect: Liesbeth van der Pol
Team: R. Visser, H. Arabi, B. Lammers, J. Rombouts
Number: 1302
Status: Gebouwd
Year: 2013 - 2014
Client: Gemeente Deventer

Please download the project PDF for more info about this project.

Community Centre, Deventer
Renewal
Community Centre, Deventer

The design is an expression of the objective of creating a meeting place, with a powerful attractive appearance in it’s surrounding.

Community Centre, Deventer
Download PDF
Community Centre, Deventer
Timber
Community Centre, Deventer
To meet
Community Centre, Deventer
Sustainable
Community Centre, Deventer
Liesbeth van der Pol Liesbeth van der Pol
Architect / Partner
Community Centre, Deventer
Public
Community Centre, Deventer
District